Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-túrós pite habsipkával recept

Barackos-túrós pite habsipkával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 teáskanál keserű kakaópor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 40 dkg túró
    • 1 nagy doboz őszibarack konzerv
    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 db zsemle belseje

    Tojáshabhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 0,25 dl víz
    • 12,5 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, 30 percet nejlonba csomagolva hűtőben pihentetem.

    A sütőt előmelegítem 180 °C -ra. Sütőpapíron körberajzolom a tortaformát és ehhez a körhöz igazodva kinyújtom a tésztát és körbevágom, majd a formába helyezem. Villával jól megszurkálom.

    Félig megsütöm ez, kb 8 -10 perc (nekem villany sütőm van, alsó-felső sütésen és légkeverésen sütöttem ), vigyázva, hogy ne piruljon meg a teteje.

    Amíg tészta sül elkészítem a következő réteget. Ehhez a nagy doboz őszibarack konzervből kiveszek 2-3 db barackot, félreteszem. A többi gyümölcsöt botmixer segítségével pürésítem. Lábasban kevés vízzel simára keverem a vaníliás pudingport, mézet és a gyümölcs pürét hozzáadva sűrűre főzöm.

    A túrót villával áttöröm, hozzáadom a porcukrot, tojás sárgát, zsemle felkockázott belsejét, a citrom reszelt héját és alaposan összekeverem, majd a félretett barackokat apró kockákra vágom és a masszába forgatom.

    A félig átsült tésztát kivéve, a sütőt 150 °C -ra állítom. A tésztára halmozom a gyümölcsös-pudingos masszát, elegyengetem, majd ezután a túrós réteg következik, elsimítom és visszateszem sülni kb 15 -20 percre.

    Végül előkészítem a legfelső tojáshabos réteget. Ehhez a cukorból és vízből szirupot főzök. A megmaradt 2 tojás fehérjéből félig kemény habot verek. A langyosra hűtött szirupot lassan hozzácsorgatva kemény habbá dolgozom. A cukorsziruptól tartósabb lesz a fehérje.

    Kivesszük félkész pitét sütőt 130 °C – ra állítom. A cukros tojáshabbal megkoronázom a pite tetejét. Akár habzsákba töltve tetszőlegesen mintázhatjuk, vagy egyszerűbb módját választva csak simán ráhalmozzuk és kiskanál segítségével, kinek kénye kedve szerint. :)

    A habsipka kb 15-20 perc múlva lett szép. Szárítom, nem pirítom a habot!
    Az elkészült piténk lehűtve szépen szelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá