Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tojáshabhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 30 percet nejlonba csomagolva hűtőben pihentetem.
A sütőt előmelegítem 180 °C -ra. Sütőpapíron körberajzolom a tortaformát és ehhez a körhöz igazodva kinyújtom a tésztát és körbevágom, majd a formába helyezem. Villával jól megszurkálom.
Félig megsütöm ez, kb 8 -10 perc (nekem villany sütőm van, alsó-felső sütésen és légkeverésen sütöttem ), vigyázva, hogy ne piruljon meg a teteje.
Amíg tészta sül elkészítem a következő réteget. Ehhez a nagy doboz őszibarack konzervből kiveszek 2-3 db barackot, félreteszem. A többi gyümölcsöt botmixer segítségével pürésítem. Lábasban kevés vízzel simára keverem a vaníliás pudingport, mézet és a gyümölcs pürét hozzáadva sűrűre főzöm.
A túrót villával áttöröm, hozzáadom a porcukrot, tojás sárgát, zsemle felkockázott belsejét, a citrom reszelt héját és alaposan összekeverem, majd a félretett barackokat apró kockákra vágom és a masszába forgatom.
A félig átsült tésztát kivéve, a sütőt 150 °C -ra állítom. A tésztára halmozom a gyümölcsös-pudingos masszát, elegyengetem, majd ezután a túrós réteg következik, elsimítom és visszateszem sülni kb 15 -20 percre.
Végül előkészítem a legfelső tojáshabos réteget. Ehhez a cukorból és vízből szirupot főzök. A megmaradt 2 tojás fehérjéből félig kemény habot verek. A langyosra hűtött szirupot lassan hozzácsorgatva kemény habbá dolgozom. A cukorsziruptól tartósabb lesz a fehérje.
Kivesszük félkész pitét sütőt 130 °C – ra állítom. A cukros tojáshabbal megkoronázom a pite tetejét. Akár habzsákba töltve tetszőlegesen mintázhatjuk, vagy egyszerűbb módját választva csak simán ráhalmozzuk és kiskanál segítségével, kinek kénye kedve szerint. :)
A habsipka kb 15-20 perc múlva lett szép. Szárítom, nem pirítom a habot!
Az elkészült piténk lehűtve szépen szelhető.