Baracklekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Továbbá:
- 1 kisebb üveg baracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítem.
A tojásokat szétválasztom. A sárgákat a kétféle cukorral fehéredésig habosítom.
A fehérjéket kemény habbá verem. A lisztben elkeverem a sütőport, majd óvatosan a sárgákhoz adom, végül a fehérjék habját keverem bele óvatosan, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot.
A kész masszát egy sütőpapíros gáztepsibe simítom egyenletesen, majd a forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát végezzünk, mert minden sütő más!
Még forrón feletekerjük a sütőpapírral együtt, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.
Kitekerjük a tésztát, levesszük róla a sütőpapírt, majd megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük.
Felszeleteljük, porcukorral megszórjuk és így kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »