Baracklekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Továbbá:
- 1 kisebb üveg baracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítem.
A tojásokat szétválasztom. A sárgákat a kétféle cukorral fehéredésig habosítom.
A fehérjéket kemény habbá verem. A lisztben elkeverem a sütőport, majd óvatosan a sárgákhoz adom, végül a fehérjék habját keverem bele óvatosan, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot.
A kész masszát egy sütőpapíros gáztepsibe simítom egyenletesen, majd a forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát végezzünk, mert minden sütő más!
Még forrón feletekerjük a sütőpapírral együtt, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.
Kitekerjük a tésztát, levesszük róla a sütőpapírt, majd megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük.
Felszeleteljük, porcukorral megszórjuk és így kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »