Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska eperrel recept

Aranygaluska eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • kevés só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg cukor

    A tetejére:

    • darált dió
    • cukor

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 6 dl tej

    Tálaláshoz:

    • eper

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, amíg a cukor el nem olvad. A lisztet a dagasztóedénybe tesszük, kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a kikevert tojásokat, a tejet és végül az olvasztott margarint. Géppel kb. 10 perc alatt kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.

    A darált diót a cukorral összekeverjük.

    Amikor a tészta megkelt, gyúródeszkára kiborítjuk, és kicsit átgyúrjuk, majd letakarjuk, és még kb. 10 percig kelesztjük.

    Majd kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.

    Tojással lekenjük, és a darált, cukrozott dióval gazdagon megszórjuk. Erre ismét tészta korongok, és cukros dió kerül.

    Egy kicsit még pihentetjük a tepsiben, mielőtt a sütőbe tennénk.  180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    A krém készítése:

    A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, csak most kicsit több tejjel, hogy ne legyen sűrű a vaníliakrém.

    Ha a galuska kisült, vaníliakrémmel és eperrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá