Hozzávalók:
A tetejére:
A krémhez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, amíg a cukor el nem olvad. A lisztet a dagasztóedénybe tesszük, kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a kikevert tojásokat, a tejet és végül az olvasztott margarint. Géppel kb. 10 perc alatt kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
A darált diót a cukorral összekeverjük.
Amikor a tészta megkelt, gyúródeszkára kiborítjuk, és kicsit átgyúrjuk, majd letakarjuk, és még kb. 10 percig kelesztjük.
Majd kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.
Tojással lekenjük, és a darált, cukrozott dióval gazdagon megszórjuk. Erre ismét tészta korongok, és cukros dió kerül.
Egy kicsit még pihentetjük a tepsiben, mielőtt a sütőbe tennénk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, csak most kicsit több tejjel, hogy ne legyen sűrű a vaníliakrém.
Ha a galuska kisült, vaníliakrémmel és eperrel tálaljuk.