Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2 dl tej
    • kevés cukor
    • 1 élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk. só

    A kenéshez:

    • kb 15 dkg olvasztott margarin

    A szóráshoz:

    • 20 dkg darált dió
    • porcukor

    Az öntethez:

    • 1 liter tej
    • másfél csomag vaníliás puding
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral felfuttatom. A lisztbe elmorzsolom a margarint, hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a citrom reszelt héját, majd a sót is. Összedolgozom, és meleg helyen hagyom kelni kb 1 órát.

    Ha megkelt, kinyújtom és pogácsaszaggató segítségével félköröket szaggatok.

    Hőálló edényt kikenek olvasztott margarinnal, az aljára pici zsemlemorzsát szórok. A kiszaggatott tésztát szépen belerakosgatom,majd megkenem olvasztott margarinnal,majd cukrozott darált diót szórok rá. Így rétegezem,amíg a tészta el nem fogy. Tetejére dió kerüljön.

    Vaníliaöntettel tálaljuk.

    1 liter tejhez másfél csomag vaníliás pudingot veszünk, a szokásos módon készítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá