Hozzávalók:
A tésztához:
A kenéshez:
A szóráshoz:
Az öntethez:
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttatom. A lisztbe elmorzsolom a margarint, hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a citrom reszelt héját, majd a sót is. Összedolgozom, és meleg helyen hagyom kelni kb 1 órát.
Ha megkelt, kinyújtom és pogácsaszaggató segítségével félköröket szaggatok.
Hőálló edényt kikenek olvasztott margarinnal, az aljára pici zsemlemorzsát szórok. A kiszaggatott tésztát szépen belerakosgatom,majd megkenem olvasztott margarinnal,majd cukrozott darált diót szórok rá. Így rétegezem,amíg a tészta el nem fogy. Tetejére dió kerüljön.
Vaníliaöntettel tálaljuk.
1 liter tejhez másfél csomag vaníliás pudingot veszünk, a szokásos módon készítjük.