Apró fánkrúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 420 g finomliszt
- 1 cs szárított élesztő
- 25 ml langyos víz
- 150 ml langyos tej
- 65 g cukor
- fél tk só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 g olvasztott vaj
- olaj a sütéshez
Díszítés:
- ét és fehércsokoládé
- dekorcukor
Elkészítése:
Először keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és 2 kk cukorral, majd hagyjuk állni 5 percig.
A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, sót.
Keverjük össze a langyos tejet a tojással és a vajjal és adjunk hozzá a liszthez, majd öntsük hozzá az élesztőt és gyúrjuk jól össze.
Legalább 1 órán át kelesztjük langyos helyen.
Nyújtsuk ki és pizza vágóval vágjuk kb 1,5 cm széles csíkokra. A hossza tetszőleges. Ezután forró olajban süssük ki. Miután kisült, szedjük papírtörlőre és csepegtessük le róla a felesleges olajat.
Végül a végét mártsuk olvasztott fehér vagy étcsokiba. Én egyik adagot fehér, a másikat étcsokiba mártottam, majd szórjuk meg díszítő cukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »