Apró fánkrúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 420 g finomliszt
- 1 cs szárított élesztő
- 25 ml langyos víz
- 150 ml langyos tej
- 65 g cukor
- fél tk só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 g olvasztott vaj
- olaj a sütéshez
Díszítés:
- ét és fehércsokoládé
- dekorcukor
Elkészítése:
Először keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és 2 kk cukorral, majd hagyjuk állni 5 percig.
A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, sót.
Keverjük össze a langyos tejet a tojással és a vajjal és adjunk hozzá a liszthez, majd öntsük hozzá az élesztőt és gyúrjuk jól össze.
Legalább 1 órán át kelesztjük langyos helyen.
Nyújtsuk ki és pizza vágóval vágjuk kb 1,5 cm széles csíkokra. A hossza tetszőleges. Ezután forró olajban süssük ki. Miután kisült, szedjük papírtörlőre és csepegtessük le róla a felesleges olajat.
Végül a végét mártsuk olvasztott fehér vagy étcsokiba. Én egyik adagot fehér, a másikat étcsokiba mártottam, majd szórjuk meg díszítő cukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »