Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Apró fánkrúd recept

Apró fánkrúd
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 420 g finomliszt
    • 1 cs szárított élesztő
    • 25 ml langyos víz
    • 150 ml langyos tej
    • 65 g cukor
    • fél tk só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 g olvasztott vaj
    • olaj a sütéshez

    Díszítés:

    • ét és fehércsokoládé
    • dekorcukor

    Elkészítése:

    Először keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és 2 kk cukorral, majd hagyjuk állni 5 percig.

    A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, sót.

    Keverjük össze a langyos tejet a tojással és a vajjal és adjunk hozzá a liszthez, majd öntsük hozzá az élesztőt és gyúrjuk jól össze.

    Legalább 1 órán át kelesztjük langyos helyen.

    Nyújtsuk ki és pizza vágóval vágjuk kb 1,5 cm széles csíkokra. A hossza tetszőleges. Ezután forró olajban süssük ki. Miután kisült, szedjük papírtörlőre és csepegtessük le róla a felesleges olajat.

    Végül a végét mártsuk olvasztott fehér vagy étcsokiba. Én egyik adagot fehér, a másikat étcsokiba mártottam, majd szórjuk meg díszítő cukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá