Apró fánkrúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 420 g finomliszt
- 1 cs szárított élesztő
- 25 ml langyos víz
- 150 ml langyos tej
- 65 g cukor
- fél tk só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 g olvasztott vaj
- olaj a sütéshez
Díszítés:
- ét és fehércsokoládé
- dekorcukor
Elkészítése:
Először keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és 2 kk cukorral, majd hagyjuk állni 5 percig.
A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, sót.
Keverjük össze a langyos tejet a tojással és a vajjal és adjunk hozzá a liszthez, majd öntsük hozzá az élesztőt és gyúrjuk jól össze.
Legalább 1 órán át kelesztjük langyos helyen.
Nyújtsuk ki és pizza vágóval vágjuk kb 1,5 cm széles csíkokra. A hossza tetszőleges. Ezután forró olajban süssük ki. Miután kisült, szedjük papírtörlőre és csepegtessük le róla a felesleges olajat.
Végül a végét mártsuk olvasztott fehér vagy étcsokiba. Én egyik adagot fehér, a másikat étcsokiba mártottam, majd szórjuk meg díszítő cukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »