Apró fánkrúd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 420 g finomliszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 25 ml langyos víz
  • 150 ml langyos tej
  • 65 g cukor
  • fél tk só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 35 g olvasztott vaj
  • olaj a sütéshez

Díszítés:

  • ét és fehércsokoládé
  • dekorcukor

Elkészítése:

Először keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és 2 kk cukorral, majd hagyjuk állni 5 percig.

A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, sót.

Keverjük össze a langyos tejet a tojással és a vajjal és adjunk hozzá a liszthez, majd öntsük hozzá az élesztőt és gyúrjuk jól össze.

Legalább 1 órán át kelesztjük langyos helyen.

Nyújtsuk ki és pizza vágóval vágjuk kb 1,5 cm széles csíkokra. A hossza tetszőleges. Ezután forró olajban süssük ki. Miután kisült, szedjük papírtörlőre és csepegtessük le róla a felesleges olajat.

Végül a végét mártsuk olvasztott fehér vagy étcsokiba. Én egyik adagot fehér, a másikat étcsokiba mártottam, majd szórjuk meg díszítő cukorral.