Almás túrós rizsfelfújt recept

Hozzávalók:
- 250 g gyorsrizs
- 1 l tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- 0,5 kg túró
- 1 evőkanál búzadara
- 4 alma reszelve
- csipet só
Elkészítése:
A rizst a tejben megfőzzük, majd félretesszük hűlni.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal, túróval, búzadarával, reszelt almával, a tojásfehérje habbal, majd hozzáadjuk kihűlt a rizst. Alaposan összedkeverjük.
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk. A rizses masszát egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.
Tálalhatjuk lekvárral, tejszínhabbal, szörppel vagy pudinggal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »