Almás süti recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kis doboz tejföl (140 g)
- 20 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- fél kiskanál só
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- kb 2 kg alma
- pici fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát gyors mozulatokkal, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A levét kicsavarjuk és az almájoz hozzáadjuk a fahéjat és a víliás cukrot, majd elkeverjük az egészet.
A tésztát elfelezzük és az egyik felét kinyújtjva beletesszük a tepsibe, majd meghintjük búzadarával és egyenletesen rásimítjuk az almát és rátesszük másik kinyújtott lapot.
A tésztából kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük, majd megkenjük vele a tésztát. Villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »