Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta recept

Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg zsír
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 kis pohár tejföl
    • csipet só
    • 15 dkg kristálycukor

    A töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 15 dkg kristálycukor /almától függően /
    • őrölt fahéj

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

    A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

    A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

    A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.

    Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Tepsi méret: 40×30-cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá