Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 4 db tojás sárgája
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl
  • csipet só
  • 15 dkg kristálycukor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor /almától függően /
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Tepsi méret: 40×30-cm