Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg zsír
    • 14 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 (150 g) pohár tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a tetejére)
    • 10 dkg vágott dió (a tetejére)
    • kb 2,5 kg alma

    Elkészítése:

    A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt.

    Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik lapot beleteszem egy 22*38 cm-es tepsibe.

    A meghámozott, vékonyra szeletelt almát ráteszem, megszórom cukorral és fahéjjal ízlés szerint, majd egy kis zsemlemorzsával hintem meg.

    Ráhelyezem a másik kisodort lapot és tojással megkenem.

    Vágott diót szórok rá és megsütöm 30 perc alatt 175 fokon.

    Tipp:

    Ha a tészta kemény a gyúrásnál, akkor szoktam tenni bele egy kis tejet is.
    Megvárom míg teljesen kihűl, és utána szeletelem. Így szép formás szeleteket lehet vágni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá