Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 14 dkg kristálycukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 (150 g) pohár tejföl
  • 1 egész tojás (a tetejére)
  • 10 dkg vágott dió (a tetejére)
  • kb 2,5 kg alma

Elkészítése:

A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt.

Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik lapot beleteszem egy 22*38 cm-es tepsibe.

A meghámozott, vékonyra szeletelt almát ráteszem, megszórom cukorral és fahéjjal ízlés szerint, majd egy kis zsemlemorzsával hintem meg.

Ráhelyezem a másik kisodort lapot és tojással megkenem.

Vágott diót szórok rá és megsütöm 30 perc alatt 175 fokon.

Tipp:

Ha a tészta kemény a gyúrásnál, akkor szoktam tenni bele egy kis tejet is.
Megvárom míg teljesen kihűl, és utána szeletelem. Így szép formás szeleteket lehet vágni.