Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg tönkölyliszt világos
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 ek joghurt

    Töltelékhez:

    • 1,3 kg alma-tisztítva
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint

    Tetejére (opcionális):

    • porított nádcukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojást és a joghurtot. A hozzávalókból puha, de jól kezelhető tésztát gyúrunk. Amíg a töltelék elkészül, zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük.

    Töltelék készítése:

    Töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Belekeverjük az őrölt fahéjat.

    Összeállítás:

    A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, 28 x 40 cm-es tepsibe simítjuk az egyik lapot.
    Ráöntjük a kihűlt almás tölteléket, majd a kinyújtott másik lapot is rásimítjuk Tetejét villával megszurkáljuk.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

    Miután kihűlt, sütőpapír segítségével kiemeljük, felszeleteljük. Tálaláskor porított nádcukorban elkevert fahéjat szórunk rá.

    A almás lepény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 212 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá