Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére (opcionális):
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojást és a joghurtot. A hozzávalókból puha, de jól kezelhető tésztát gyúrunk. Amíg a töltelék elkészül, zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük.
Töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Belekeverjük az őrölt fahéjat.
A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, 28 x 40 cm-es tepsibe simítjuk az egyik lapot.
Ráöntjük a kihűlt almás tölteléket, majd a kinyújtott másik lapot is rásimítjuk Tetejét villával megszurkáljuk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, sütőpapír segítségével kiemeljük, felszeleteljük. Tálaláskor porított nádcukorban elkevert fahéjat szórunk rá.