Almarózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag (2 x 400 g) leveles tészta
- 4 db piros héjú alma
- kb. 5 ek sárgabarack lekvár
- 1 ek vaj
- 1 db citrom
- 1-2 ek fahéj
- 1 tk porcukor
Elkészítése:
A megmosott almát először félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd egy éles késsel vagy uborka szeletelővel lehelet vékony szeletekre vágjuk. Egy jénai tálba vizet öntünk, ebbe tesszük az almaszeleteket.
A citrom levét ráfacsarjuk, majd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. (Azért fontos a citrom, hogy ne barnuljon meg az alma, valamint az ízének is jót tesz, hogy savanykás lesz.)
A megpuhult almaszeleteket egy szűrőedényben alaposan lecsepegtetjük.
Egy másik kis tálkába kevés vízzel higítsuk fel a lekvárt. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. A csíkok felületét kenjük át a híg lekvárral, és a csíkok felső részére sorakoztassuk szép sorban az almaszeleteket, úgy hogy a piros héjával kiadja majd a rózsa mintáját. Az almaszeletek tetejét fahéjjal megszórjuk,majd a tésztacsík alsó, szabadon maradt részét hajtsuk rá az almára.
Az így kapott almával töltött tésztacsíkot tekerjük fel. Végeredményképpen csodálatos rózsaformát kapunk, amit a muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe teszünk. A műveletet megismételjük, ameddig az alapanyagok el nem fogynak.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készen vannak a pompás süteményeink. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Tippek:
Az almarózsa titka a szép, egyenletes almaszeletek.
Almarózsával akár tortát is díszíthetünk, ilyenkor tészta nélkül kell felcsavarni a megpuhított almaszeleteket, majd megsütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »