Almarózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag (2 x 400 g) leveles tészta
- 4 db piros héjú alma
- kb. 5 ek sárgabarack lekvár
- 1 ek vaj
- 1 db citrom
- 1-2 ek fahéj
- 1 tk porcukor
Elkészítése:
A megmosott almát először félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd egy éles késsel vagy uborka szeletelővel lehelet vékony szeletekre vágjuk. Egy jénai tálba vizet öntünk, ebbe tesszük az almaszeleteket.
A citrom levét ráfacsarjuk, majd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. (Azért fontos a citrom, hogy ne barnuljon meg az alma, valamint az ízének is jót tesz, hogy savanykás lesz.)
A megpuhult almaszeleteket egy szűrőedényben alaposan lecsepegtetjük.
Egy másik kis tálkába kevés vízzel higítsuk fel a lekvárt. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. A csíkok felületét kenjük át a híg lekvárral, és a csíkok felső részére sorakoztassuk szép sorban az almaszeleteket, úgy hogy a piros héjával kiadja majd a rózsa mintáját. Az almaszeletek tetejét fahéjjal megszórjuk,majd a tésztacsík alsó, szabadon maradt részét hajtsuk rá az almára.
Az így kapott almával töltött tésztacsíkot tekerjük fel. Végeredményképpen csodálatos rózsaformát kapunk, amit a muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe teszünk. A műveletet megismételjük, ameddig az alapanyagok el nem fogynak.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készen vannak a pompás süteményeink. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Tippek:
Az almarózsa titka a szép, egyenletes almaszeletek.
Almarózsával akár tortát is díszíthetünk, ilyenkor tészta nélkül kell felcsavarni a megpuhított almaszeleteket, majd megsütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »