Almarózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag (2 x 400 g) leveles tészta
- 4 db piros héjú alma
- kb. 5 ek sárgabarack lekvár
- 1 ek vaj
- 1 db citrom
- 1-2 ek fahéj
- 1 tk porcukor
Elkészítése:
A megmosott almát először félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd egy éles késsel vagy uborka szeletelővel lehelet vékony szeletekre vágjuk. Egy jénai tálba vizet öntünk, ebbe tesszük az almaszeleteket.
A citrom levét ráfacsarjuk, majd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. (Azért fontos a citrom, hogy ne barnuljon meg az alma, valamint az ízének is jót tesz, hogy savanykás lesz.)
A megpuhult almaszeleteket egy szűrőedényben alaposan lecsepegtetjük.
Egy másik kis tálkába kevés vízzel higítsuk fel a lekvárt. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. A csíkok felületét kenjük át a híg lekvárral, és a csíkok felső részére sorakoztassuk szép sorban az almaszeleteket, úgy hogy a piros héjával kiadja majd a rózsa mintáját. Az almaszeletek tetejét fahéjjal megszórjuk,majd a tésztacsík alsó, szabadon maradt részét hajtsuk rá az almára.
Az így kapott almával töltött tésztacsíkot tekerjük fel. Végeredményképpen csodálatos rózsaformát kapunk, amit a muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe teszünk. A műveletet megismételjük, ameddig az alapanyagok el nem fogynak.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készen vannak a pompás süteményeink. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Tippek:
Az almarózsa titka a szép, egyenletes almaszeletek.
Almarózsával akár tortát is díszíthetünk, ilyenkor tészta nélkül kell felcsavarni a megpuhított almaszeleteket, majd megsütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »