Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás mákos guba recept

Áfonyás mákos guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 személyre:

    • 2 db vajaskifli
    • 10 dkg friss kék áfonya
    • 10 dkg őrölt mák
    • 5 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 db szuflé forma (kb. 12 cm átmérőjű)
    • 1 tk vaj a forma kenéséhez
    • 1 dl tejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk cukor
    • 1 darabka vanília rúd kikapart magja

    Elkészítése:

    A szuflé formákat kenjük ki vajjal. A kifliket vágjuk ketté.

    A tejet a vaníliával, a cukorral és a tejszínnel forraljuk fel, majd hűtsük le, és keverjük el benne a tojást.

    A kifliket a kevés vajon pirítsuk át mindkét oldalán egy serpenyőben. Ezután a tejes-tejszínes keverékbe mártsuk bele, és béleljük ki a szuflé formát vele. Erre szórjuk a mákot, amit a cukorral és citromhéjjal összekeverünk.

    Szórjunk rá kevés áfonyát, majd megint mákot. A kifli másik felét szintén mártsuk meg a tejben, és fedjük le a mákos részt vele. Ha mind a két formát megtöltöttük, akkor a maradék tejszínes keverékkel öntsük le.

    Forró sütőbe téve (180 fok) szép lassan süssük aranybarnára (kb. 25 perc). Fordítsuk ki a formából, vágjuk ketté, és bármilyen főzött krémmel, vagy pudinggal kínáljuk. Vaníliás porcukorral hintsük meg, díszítsük még áfonyával.

    A Áfonyás mákos guba kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 321 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá