Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzaszósz házilag recept

Pizzaszósz házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg paradicsom
    • 1 kg kápia paprika
    • 3 fej hagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 3 alma
    • 1/2 zeller
    • 1 csokor bazsalikom
    • kevés oregánó
    • 1 ek szárított petrezselyem
    • 1 kk só
    • 1 ek olíva olaj
    • őrölt bors
    • 2 ek almaecet
    • 1 ek cukor
    • 1 kk köménymag
    • 1 mk borkén
    • 1 kk nátrium benzoát

    Elkészítése:

    Ha kisebb mennyiséget készítünk, a tartósítók elhagyhatók, mert hűtőben hosszú ideig tárolható.

    A kápia paprikát sütőben 20 perc alatt megsütjük, letakarjuk, majd mikor kihűlt, meghámozzuk.

    A hagymát apróra vágjuk, vagy felkarikázzuk, a fokhagymát felszeljük, vagy fokhagymanyomóval szétzúzzuk. A zellert hasábokra, vagy kockákra vágjuk. A paradicsomot apróra daraboljuk. Az almát meghámozzuk, szintén apróra daraboljuk.

    Kevés olíva olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Köményt szórunk hozzá, megsózzuk, majd mikor a kömény is kicsit pirult, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, az oregánót, petrezselymet, és a zellert.

    Megborsozzuk, és mikor felforrt, jöhet hozzá a meghámozott sült paprika, a cukor és az ecet is. Kis idő múltán az almát is hozzátesszük, és addig főzzük, míg besűrűsödik.

    Beletesszük a friss bazsalikomot, és botmixerrel összeturmixoljuk.
    Tisztára mosott, kifőzött üvegekbe adagoljuk. Ha tartósítani szeretnénk, a mixelés előtt adjuk hozzá a nátrium benzoátot, és kevés borként is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá