Petrezselymes gombamártás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg tisztított gomba
- 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt vagy 1,5 dkg étkezési keményítő
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadjuk a sót, borsot.
Amíg a gomba párolódik, addig előkészítjük a tejszínt. Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, ezután a tejszínhez adjuk és hozzákeverjük a kiőrlésű barnarizslisztet vagy keményítőt.
Ha megpuhult a gomba, hozzáöntjük a tejszínt és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük.
Párolt rizzsel, húsokhoz tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









