Petrezselymes gombamártás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tisztított gomba
- 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt vagy 1,5 dkg étkezési keményítő
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadjuk a sót, borsot.
Amíg a gomba párolódik, addig előkészítjük a tejszínt. Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, ezután a tejszínhez adjuk és hozzákeverjük a kiőrlésű barnarizslisztet vagy keményítőt.
Ha megpuhult a gomba, hozzáöntjük a tejszínt és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük.
Párolt rizzsel, húsokhoz tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »