Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggymártás, sült csirkével recept

Meggymártás, sült csirkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
    • 5 szem szegfűszeg
    • fél rúd fahéj
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • csipet só
    • 2 dl kókusztejszín vagy főzőtejszín
    • 8 dl víz
    • eritrit vagy cukor
    • 8 csirke alsócomb
    • szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A meggyet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, felöntjük a vízzel, majd sóval és eritrittel/cukorral ízesítjük.

    Amikor felforr, hozzáadjuk a tejszínben elkevert pudingport, kevés forró levet szedünk rá, majd az egészet ráöntjük a főtt meggyre és ősszeforraljuk, besűrítjük.

    A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük és először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pár percig grillezzük.

    Szerintem jó párosítás a meggymártás és a sült csirkecomb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá