Meggymártás, sült csirkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
  • 5 szem szegfűszeg
  • fél rúd fahéj
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 2 dl kókusztejszín vagy főzőtejszín
  • 8 dl víz
  • eritrit vagy cukor
  • 8 csirke alsócomb
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A meggyet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, felöntjük a vízzel, majd sóval és eritrittel/cukorral ízesítjük.

Amikor felforr, hozzáadjuk a tejszínben elkevert pudingport, kevés forró levet szedünk rá, majd az egészet ráöntjük a főtt meggyre és ősszeforraljuk, besűrítjük.

A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük és először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pár percig grillezzük.

Szerintem jó párosítás a meggymártás és a sült csirkecomb.