Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gombamártás recept

Erdei gombamártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 újhagyma
    • 25 dkg szegfűgomba
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg vaj
    • kevés olíva olaj
    • 1 kk tárkonyecet
    • 1 dl fehérbor
    • 1 ek mustár
    • bor
    • tejszín
    • 1/2 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A hagymákat karikázom. Az olíva olajon felolvasztom a vajat. Erre jönnek a hagymák, melyeket néhány percig dinsztelek. Utána mehet rá a jól megmosott gomba is további 5-6 percre.

    Beletesszük az ecetet a fehérbort és ha igényel kevés hús- vagy zöldséglét, akkor azt is. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután mehet bele a mustár a fűszerek végül a főzőtejszín. Néhány perc után szépen besűrűsödik. Tetejét megszórjuk petrezselyemmel.

    Tipp:

    A mártás kiváló sült húsok, pecsenyék mellé, de akár egy kis tésztával önálló ételként is fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá