Erdei gombamártás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2-3 újhagyma
  • 25 dkg szegfűgomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • kevés olíva olaj
  • 1 kk tárkonyecet
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek mustár
  • bor
  • tejszín
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A hagymákat karikázom. Az olíva olajon felolvasztom a vajat. Erre jönnek a hagymák, melyeket néhány percig dinsztelek. Utána mehet rá a jól megmosott gomba is további 5-6 percre.

Beletesszük az ecetet a fehérbort és ha igényel kevés hús- vagy zöldséglét, akkor azt is. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután mehet bele a mustár a fűszerek végül a főzőtejszín. Néhány perc után szépen besűrűsödik. Tetejét megszórjuk petrezselyemmel.

Tipp:

A mártás kiváló sült húsok, pecsenyék mellé, de akár egy kis tésztával önálló ételként is fogyasztható.