Barbecue szósz recept
Hozzávalók:
- 2 db gyöngyhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma jó apróra szeletelve
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál paprika krém (Erős Pista, vagy Édes Anna – ki hogy bírja…)
- 2 teáskanál minőségi mustár
- 2 gerezd fokhagyma nagyon apróra szeletelve
- 2 teáskanál barna cukor
- 3 dl ketchup
- 0,5 dl Worcestershire szósz
Elkészítése:
Olajban pirítsuk meg a gyöngyhagymákat. A barbecue szósz egyik titka, hogy a hagymát jól meg kell pirítani. Persze nem megégetni kell, hanem szánni időt arra, hogy arany sárgára piruljon, a benne lévő cukor karamellizálódjon.
Mielőtt folytatjuk a receptet, inkább kóstoljuk meg a hagymát, hogy finom-e, mert ha esetleg elrontottuk (velem többször előfordult már) akkor innen még könnyen el lehet kezdeni elölről az egészet.
Ezt követően mehetnek a maradék hozzávalók is az edénybe, és folyamatos kavargatás mellett elkezdhetjük főzni a barbecue szószt.
Fél óra főzés után a szószt passzírozzuk át egy szűrőn, és ha szükséges főzzük még egy picit, amíg teljesen homogén nem lesz.
Még forrón tegyük csírátlanított üvegbe és néhány napon belül fogyasszuk el – ez a mennyiség egy alkalomra bőven elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









