Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barbecue szósz recept

Barbecue szósz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db gyöngyhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma jó apróra szeletelve
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál paprika krém (Erős Pista, vagy Édes Anna – ki hogy bírja…)
    • 2 teáskanál minőségi mustár
    • 2 gerezd fokhagyma nagyon apróra szeletelve
    • 2 teáskanál barna cukor
    • 3 dl ketchup
    • 0,5 dl Worcestershire szósz

    Elkészítése:

    Olajban pirítsuk meg a gyöngyhagymákat. A barbecue szósz egyik titka, hogy a hagymát jól meg kell pirítani. Persze nem megégetni kell, hanem szánni időt arra, hogy arany sárgára piruljon, a benne lévő cukor karamellizálódjon.

    Mielőtt folytatjuk a receptet, inkább kóstoljuk meg a hagymát, hogy finom-e, mert ha esetleg elrontottuk (velem többször előfordult már) akkor innen még könnyen el lehet kezdeni elölről az egészet.

    Ezt követően mehetnek a maradék hozzávalók is az edénybe, és folyamatos kavargatás mellett elkezdhetjük főzni a barbecue szószt.

    Fél óra főzés után a szószt passzírozzuk át egy szűrőn, és ha szükséges főzzük még egy picit, amíg teljesen homogén nem lesz.

    Még forrón tegyük csírátlanított üvegbe és néhány napon belül fogyasszuk el – ez a mennyiség egy alkalomra bőven elegendő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá