Barbecue szósz recept

Hozzávalók:
- 2 db gyöngyhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma jó apróra szeletelve
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál paprika krém (Erős Pista, vagy Édes Anna – ki hogy bírja…)
- 2 teáskanál minőségi mustár
- 2 gerezd fokhagyma nagyon apróra szeletelve
- 2 teáskanál barna cukor
- 3 dl ketchup
- 0,5 dl Worcestershire szósz
Elkészítése:
Olajban pirítsuk meg a gyöngyhagymákat. A barbecue szósz egyik titka, hogy a hagymát jól meg kell pirítani. Persze nem megégetni kell, hanem szánni időt arra, hogy arany sárgára piruljon, a benne lévő cukor karamellizálódjon.
Mielőtt folytatjuk a receptet, inkább kóstoljuk meg a hagymát, hogy finom-e, mert ha esetleg elrontottuk (velem többször előfordult már) akkor innen még könnyen el lehet kezdeni elölről az egészet.
Ezt követően mehetnek a maradék hozzávalók is az edénybe, és folyamatos kavargatás mellett elkezdhetjük főzni a barbecue szószt.
Fél óra főzés után a szószt passzírozzuk át egy szűrőn, és ha szükséges főzzük még egy picit, amíg teljesen homogén nem lesz.
Még forrón tegyük csírátlanított üvegbe és néhány napon belül fogyasszuk el – ez a mennyiség egy alkalomra bőven elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »