Barbecue szósz recept

Hozzávalók:
- 2 db gyöngyhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma jó apróra szeletelve
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál paprika krém (Erős Pista, vagy Édes Anna – ki hogy bírja…)
- 2 teáskanál minőségi mustár
- 2 gerezd fokhagyma nagyon apróra szeletelve
- 2 teáskanál barna cukor
- 3 dl ketchup
- 0,5 dl Worcestershire szósz
Elkészítése:
Olajban pirítsuk meg a gyöngyhagymákat. A barbecue szósz egyik titka, hogy a hagymát jól meg kell pirítani. Persze nem megégetni kell, hanem szánni időt arra, hogy arany sárgára piruljon, a benne lévő cukor karamellizálódjon.
Mielőtt folytatjuk a receptet, inkább kóstoljuk meg a hagymát, hogy finom-e, mert ha esetleg elrontottuk (velem többször előfordult már) akkor innen még könnyen el lehet kezdeni elölről az egészet.
Ezt követően mehetnek a maradék hozzávalók is az edénybe, és folyamatos kavargatás mellett elkezdhetjük főzni a barbecue szószt.
Fél óra főzés után a szószt passzírozzuk át egy szűrőn, és ha szükséges főzzük még egy picit, amíg teljesen homogén nem lesz.
Még forrón tegyük csírátlanított üvegbe és néhány napon belül fogyasszuk el – ez a mennyiség egy alkalomra bőven elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »