Barbecue szósz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barbecue szósz

Hozzávalók:

  • 2 db gyöngyhagyma, vagy 1 fej vöröshagyma jó apróra szeletelve
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál paprika krém (Erős Pista, vagy Édes Anna – ki hogy bírja…)
  • 2 teáskanál minőségi mustár
  • 2 gerezd fokhagyma nagyon apróra szeletelve
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 dl ketchup
  • 0,5 dl Worcestershire szósz

Elkészítése:

Olajban pirítsuk meg a gyöngyhagymákat. A barbecue szósz egyik titka, hogy a hagymát jól meg kell pirítani. Persze nem megégetni kell, hanem szánni időt arra, hogy arany sárgára piruljon, a benne lévő cukor karamellizálódjon.

Mielőtt folytatjuk a receptet, inkább kóstoljuk meg a hagymát, hogy finom-e, mert ha esetleg elrontottuk (velem többször előfordult már) akkor innen még könnyen el lehet kezdeni elölről az egészet.

Ezt követően mehetnek a maradék hozzávalók is az edénybe, és folyamatos kavargatás mellett elkezdhetjük főzni a barbecue szószt.

Fél óra főzés után a szószt passzírozzuk át egy szűrőn, és ha szükséges főzzük még egy picit, amíg teljesen homogén nem lesz.

Még forrón tegyük csírátlanított üvegbe és néhány napon belül fogyasszuk el – ez a mennyiség egy alkalomra bőven elegendő.