Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ajvár / zakuszka recept

Ajvár / zakuszka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg padlizsán
    • 1 kg kápia, pritamin, és/vagy kaliforniai paprika
    • ½ kg paradicsom
    • 1 fejfokhagyma
    • ¼ zeller
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 csili
    • 1 dl étolaj
    • 2 ek vörösborecet
    • szárított csombor, kakukkfű, rozmaring
    • só, bors

    Elkészítése:

    A padlizsánt megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük. 20 perc múlva betesszük a paprikát is. Összesen 40 percig sütjük 220 fokon.

    Amíg sülnek, felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a zellert.

    Ha kivettük a sütőből a paprikát letakarjuk, majd 10 perc múlva könnyedén le tudjuk húzni a héját. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a belsejét.

    A hagymát, a fokhagymát, a zellert és egy pici chilit serpenyőben, bő olajon megdinsztelünk, majd megsózzuk. Hozzá adjuk a szárított fűszereket, majd összekeverjük a padlizsánnal, a paprikával és a paradicsommal.

    Adunk hozzá 1 mk nátrium benzoátot, majd összeturmixoljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges még sózzuk, majd üvegekbe tesszük. A tetejére teszünk 1 kk olíva olajat, majd befőzési fóliával a tetején lezárjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá