Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük. 20 perc múlva betesszük a paprikát is. Összesen 40 percig sütjük 220 fokon.
Amíg sülnek, felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a zellert.
Ha kivettük a sütőből a paprikát letakarjuk, majd 10 perc múlva könnyedén le tudjuk húzni a héját. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a belsejét.
A hagymát, a fokhagymát, a zellert és egy pici chilit serpenyőben, bő olajon megdinsztelünk, majd megsózzuk. Hozzá adjuk a szárított fűszereket, majd összekeverjük a padlizsánnal, a paprikával és a paradicsommal.
Adunk hozzá 1 mk nátrium benzoátot, majd összeturmixoljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges még sózzuk, majd üvegekbe tesszük. A tetejére teszünk 1 kk olíva olajat, majd befőzési fóliával a tetején lezárjuk.