Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros marhatokány recept

Vörösboros marhatokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhalábszár
    • 1 nagy sárgarépa
    • 2-3 vöröshagyma
    • 8-10 gerezd fokhagyma
    • 2 húsleves kocka
    • 5 dl víz
    • 1-2 babérlevél
    • 1 ág rozmaring
    • 0,5 csomag petrezselyemzöld
    • 1 üveg vörösbor
    • őrölt bors
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • 25 dkg csiperke gomba
    • 1 kis üveg gyöngyhagyma

    Elkészítése:

    A húst és a sárgarépát nagyobb kockára vágjuk, a vöröshagymát negyedeljük, hozzáadjuk a fokhagymát, és belemorzsoljuk a két leveskockát. Hozzáöntjük a vizet, belerakjuk a fűszereket, de a sót nem. Végül beleöntjük a vörösbort. Összekeverjük, lefóliázzuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük.

    Főzés előtt szétválogatjuk az összetevőket. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, ha kész, kiszedjük, félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékba tesszük a húst, sózzuk és hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük. Az olajba tesszük a zöldségeket is, kicsit pirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát, a húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük a páclével, felforraljuk, és letakarva előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeverés) sütjük kb. 3 órán át.

    Ezalatt a gombát és a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk, és a kész húshoz keverjük.

    Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de mindenképp megéri! Mennyei étek lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá