Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst és a sárgarépát nagyobb kockára vágjuk, a vöröshagymát negyedeljük, hozzáadjuk a fokhagymát, és belemorzsoljuk a két leveskockát. Hozzáöntjük a vizet, belerakjuk a fűszereket, de a sót nem. Végül beleöntjük a vörösbort. Összekeverjük, lefóliázzuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük.
Főzés előtt szétválogatjuk az összetevőket. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, ha kész, kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba tesszük a húst, sózzuk és hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük. Az olajba tesszük a zöldségeket is, kicsit pirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát, a húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük a páclével, felforraljuk, és letakarva előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeverés) sütjük kb. 3 órán át.
Ezalatt a gombát és a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk, és a kész húshoz keverjük.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de mindenképp megéri! Mennyei étek lesz belőle.