Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas rösztivel recept

Vadas rösztivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg marha hús
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kis hagyma felaprítva
    • 3 ek zsír
    • 3 db babérlevél
    • mustár

    Rösztihez:

    • 2 db burgonya
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kanál liszt
    • bors
    • pici olaj

    Elkészítése:
    A hagymát felaprítjuk és zsíron megfuttatjuk, a felszeletelt marhahúst feltesszük, és felöntjük vízzel és hozzáadjuk a babérlevelet, a felaprított sárgarépát és a fehérgyökeret a vége felé a mustárt.

    Röszti készítése:
    A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
    Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
    Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
    Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
    Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá