Vadas rösztivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1/2 kg marha hús
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis hagyma felaprítva
  • 3 ek zsír
  • 3 db babérlevél
  • mustár

Rösztihez:

  • 2 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • pici olaj

Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk és zsíron megfuttatjuk, a felszeletelt marhahúst feltesszük, és felöntjük vízzel és hozzáadjuk a babérlevelet, a felaprított sárgarépát és a fehérgyökeret a vége felé a mustárt.

Röszti készítése:
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat.