Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas marhasült recept

Vadas marhasült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fehérpecsenye (súlyt nem tudok mondani, nagyjából 1 kg-os lehetett) készíthető még felsálból, hátszínből vagy bélszínből is.
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • zsír
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • barna cukor
    • bors
    • mustár

    A pácléhez:

    • 2-3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • kis darab zeller
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • babérlevél
    • borókabogyó
    • ecet

    Elkészítése:

    Elsőként a páclevet készítjük el. Ehhez kb. 1 liter vízbe feltesszük főzni a karikázott zöldségeket, hagymát. A vízhez adunk néhány szem fekete borsot illetve sót. Addig kell főzni, amíg a zöldség félpuhára fő. Mehet hozzá 2-3 ek ecet.

    Eközben előkészítjük a húst, méghozzá úgy, hogy megtisztítjuk a hártyáitól. Erre öntjük a páclevet, majd 2-3 napra hideg helyre tesszük letakarva. Időnként ne felejtsük el forgatni!

    A húst ezután megspékeljük a szalonnával, megkenjük zsírral és a sütőben félig megsütjük. Időként nem árt forgatni, hogy mindegyik oldala szépen átsüljön. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket illetve némi páclevet is. Lefedve tovább sütjük, míg egészen meg nem puhul.

    Ha kész, a húst kivesszük és rögtön becsomagoljuk alufóliába – én még konyharuhával is betakargattam. A tepsiben visszamaradt lepirult zöldségeket 2 evőkanál liszttel összekeverve kicsit átsütjük, majd hozzáadjuk a megmaradt páclevet és a mártás néhány percig főzzük.

    Pirítsunk le kevés cukrot és engedjük fel vízzel, majd öntsük ezt is a mártásunkhoz. Most már lehet ízesíteni is tetszés szerint mustárral, sóval, borssal, ecettel végül a tejföllel. A mártásban lévő megpuhult zöldségeket villával is áttörhetjük, de ha sima mártást szeretnénk, érdemes kicsit átturmixolni.

    Már csak a húst kell szeletelni mártással nyakon önteni végül csőtésztával vagy zsemlegombóccal tálalni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá