Hozzávalók:
A pácléhez:
Elkészítése:
Elsőként a páclevet készítjük el. Ehhez kb. 1 liter vízbe feltesszük főzni a karikázott zöldségeket, hagymát. A vízhez adunk néhány szem fekete borsot illetve sót. Addig kell főzni, amíg a zöldség félpuhára fő. Mehet hozzá 2-3 ek ecet.
Eközben előkészítjük a húst, méghozzá úgy, hogy megtisztítjuk a hártyáitól. Erre öntjük a páclevet, majd 2-3 napra hideg helyre tesszük letakarva. Időnként ne felejtsük el forgatni!
A húst ezután megspékeljük a szalonnával, megkenjük zsírral és a sütőben félig megsütjük. Időként nem árt forgatni, hogy mindegyik oldala szépen átsüljön. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket illetve némi páclevet is. Lefedve tovább sütjük, míg egészen meg nem puhul.
Ha kész, a húst kivesszük és rögtön becsomagoljuk alufóliába – én még konyharuhával is betakargattam. A tepsiben visszamaradt lepirult zöldségeket 2 evőkanál liszttel összekeverve kicsit átsütjük, majd hozzáadjuk a megmaradt páclevet és a mártás néhány percig főzzük.
Pirítsunk le kevés cukrot és engedjük fel vízzel, majd öntsük ezt is a mártásunkhoz. Most már lehet ízesíteni is tetszés szerint mustárral, sóval, borssal, ecettel végül a tejföllel. A mártásban lévő megpuhult zöldségeket villával is áttörhetjük, de ha sima mártást szeretnénk, érdemes kicsit átturmixolni.
Már csak a húst kell szeletelni mártással nyakon önteni végül csőtésztával vagy zsemlegombóccal tálalni.