Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös borjúpaprikás recept

Tejfölös borjúpaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg borjúcomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 sárga paprika
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 tk Erős Pista vagy erős paprikakrém
    • 1/2 ek pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 ek zsír vagy olaj

    Elkészítése: A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

    A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

    A zsírt hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre és keverjük hozzá a fokhagymát is.

    Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, a paprikát és pároljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze.

    Ezután adjuk hozzá a húst, keverjük alaposan össze és addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük puhára (főzés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

    A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés szafttal, majd csorgassuk a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze és főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

    Ameddig a borjúpaprikás elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én nokedlit főztem, de illik hozzá a tarhonya, a kifőtt tészta, vagy éppen a főt krumpli is.

    Tipp:

    Tálaláskor a köretre kanalazzuk rá a húst bő szafttal, majd ízlés szerint salátával, csemegeuborkával, savanyúsággal…stb kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá