Tejfölös borjúpaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös borjúpaprikás

Hozzávalók:

  • 70 dkg borjúcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 tk Erős Pista vagy erős paprikakrém
  • 1/2 ek pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsír vagy olaj

Elkészítése: A húst vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

A zsírt hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre és keverjük hozzá a fokhagymát is.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, a paprikát és pároljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a húst, keverjük alaposan össze és addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük puhára (főzés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés szafttal, majd csorgassuk a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze és főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a borjúpaprikás elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én nokedlit főztem, de illik hozzá a tarhonya, a kifőtt tészta, vagy éppen a főt krumpli is.

Tipp:

Tálaláskor a köretre kanalazzuk rá a húst bő szafttal, majd ízlés szerint salátával, csemegeuborkával, savanyúsággal…stb kínáljuk.