Szerb rostélyos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg rostélyos (csont nélkül)
- só
- 1 dl olaj
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi köménymag
- 1/4 kg kelkáposzta
- 15 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
Elkészítése:
A felszeletelt rostélyosokat kiklopfolom, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem.
A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot.
Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.
Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.
Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm.
Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát.
Tipp:
Sós burgonyával kínálom.