Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szerb rostélyos recept

Szerb rostélyos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg rostélyos (csont nélkül)
    • 1 dl olaj
    • 15 dkg vöröshagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 késhegynyi köménymag
    • 1/4 kg kelkáposzta
    • 15 dkg zöldpaprika
    • 10 dkg paradicsom

    Elkészítése:

    A felszeletelt rostélyosokat kiklopfolom, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem.

    A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot.

    Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.

    Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.

    Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm.

    Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát.

    Tipp:

    Sós burgonyával kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá