Szerb rostélyos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyos (csont nélkül)
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 1/4 kg kelkáposzta
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom

Elkészítése:

A felszeletelt rostélyosokat kiklopfolom, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem.

A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot.

Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.

Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.

Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm.

Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát.

Tipp:

Sós burgonyával kínálom.