Hozzávalók:
Elkészítése:
A felszeletelt rostélyosokat kiklopfolom, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem.
A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot.
Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.
Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem.
Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm.
Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát.
Sós burgonyával kínálom.