Sajtos pacalpörkölt recept
Ők is elkészítették

Bizony bármennyire is furcsán hangzik van ilyen, legalább is az Én konyhámban!
Nagyon kedveljük a pacal eme fogyasztási formáját, legyen az említett sajt reszelhető vagy folyékony állagú.
A pacal ízét kiemeli, így remekbe szabott fogás és nem meggyalázása a magyar konyhának :)
Egy próbát megér és ki-ki, maga is eldöntheti! ;)
Hozzávalók:
- 1-2 kg pacal (minél több, annál jobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 kupaknyi ecet (az abáláshoz)
- Főzéshez:
- 2 nagyobb fej hagyma
- 1-2 fehér paprika
- 1 paradicsom
- őrölt piros paprika
- só
- bors
- majoránna és egész kömény ízlés szerint (intenzívebb, mint az őrölt)
- olaj (vagy hagyományosan zsír)
- víz
- csípős paprika belevágva vagy, hogy csak az élvezze, aki erősen szereti, egyben a vége felé belefőzve
- 15-20 dkg reszelt sajt vagy 1-2 kinyomós tömb sajt
Elkészítése:
Először, én általában előző nap, megabáljuk a pacalt fenti alapanyagokkal, kb egy órát, annyi vízben, hogy ellepje.
A hagymát kockázzuk, olajon vagy zsíron a sóval együtt megdinszteljük. Félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a pacalt, a paprikát, paradicsomot és felöntjük (víz pótlásra közben szükség lehet). Fűszerezzük és készre főzzük.
Na persze ez lehet 3-4 óra is, attól függ milyen vénecske volt a pacal gazdája :P
Sós vízben főtt burgonyával, frissen rászórt sajttal és különféle savanyúkkal, melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »