Sajtos pacalpörkölt recept
Ők is elkészítették

Bizony bármennyire is furcsán hangzik van ilyen, legalább is az Én konyhámban!
Nagyon kedveljük a pacal eme fogyasztási formáját, legyen az említett sajt reszelhető vagy folyékony állagú.
A pacal ízét kiemeli, így remekbe szabott fogás és nem meggyalázása a magyar konyhának :)
Egy próbát megér és ki-ki, maga is eldöntheti! ;)
Hozzávalók:
- 1-2 kg pacal (minél több, annál jobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 kupaknyi ecet (az abáláshoz)
- Főzéshez:
- 2 nagyobb fej hagyma
- 1-2 fehér paprika
- 1 paradicsom
- őrölt piros paprika
- só
- bors
- majoránna és egész kömény ízlés szerint (intenzívebb, mint az őrölt)
- olaj (vagy hagyományosan zsír)
- víz
- csípős paprika belevágva vagy, hogy csak az élvezze, aki erősen szereti, egyben a vége felé belefőzve
- 15-20 dkg reszelt sajt vagy 1-2 kinyomós tömb sajt
Elkészítése:
Először, én általában előző nap, megabáljuk a pacalt fenti alapanyagokkal, kb egy órát, annyi vízben, hogy ellepje.
A hagymát kockázzuk, olajon vagy zsíron a sóval együtt megdinszteljük. Félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a pacalt, a paprikát, paradicsomot és felöntjük (víz pótlásra közben szükség lehet). Fűszerezzük és készre főzzük.
Na persze ez lehet 3-4 óra is, attól függ milyen vénecske volt a pacal gazdája :P
Sós vízben főtt burgonyával, frissen rászórt sajttal és különféle savanyúkkal, melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »