Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott, töltött tavaszi pacal recept

Rántott, töltött tavaszi pacal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A pacal főzéséhez:

    • 1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
    • 20 dkg sárgarépa
    • 5 dkg zeller
    • 5 dkg fehérrépa
    • 5 dkg kelkáposzta
    • 1 csokor petrezselyem
    • 3 liter víz
    • 1 ek só
    • 6 szem bors

    Töltelék, sütés:

    • 10 dkg eidami sajt
    • 4 csapott ek medvehagyma
    • 8 koktélparadicsom
    • 4 nagyobb csiperkegomba
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.

    A következő lépésben 4 db 10×15-ös téglalapot vágunk a pacalból, és a nyesedéket félretesszük.

    A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk, és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki.

    A téglalapokat vékonyan megsózzuk, és ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt, és hústűvel összetűzzük.

    Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk egy kis salátával, vagy krémes krumplipürével.

    Elsőre meredeknek hangzik a recept, de elhihetitek, hogy igazán finom végeredményt kapunk! Próbáljátok ki bátran!

    Tipp:

    Lehetőleg vékony, gyenge pacalt válasszunk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá