Rántott, töltött tavaszi pacal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A pacal főzéséhez:

  • 1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg fehérrépa
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 liter víz
  • 1 ek só
  • 6 szem bors

Töltelék, sütés:

  • 10 dkg eidami sajt
  • 4 csapott ek medvehagyma
  • 8 koktélparadicsom
  • 4 nagyobb csiperkegomba
  • 3 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.

A következő lépésben 4 db 10×15-ös téglalapot vágunk a pacalból, és a nyesedéket félretesszük.

A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk, és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki.

A téglalapokat vékonyan megsózzuk, és ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt, és hústűvel összetűzzük.

Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk egy kis salátával, vagy krémes krumplipürével.

Elsőre meredeknek hangzik a recept, de elhihetitek, hogy igazán finom végeredményt kapunk! Próbáljátok ki bátran!

Tipp:

Lehetőleg vékony, gyenge pacalt válasszunk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.