Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott szelet, sült krumplival és színes uborkasalátával recept

Rántott szelet, sült krumplival és színes uborkasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet borjú fehérpecsenye
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: finomliszt)
    • 2 gluténmentes zsemle (aki nem gluténérzékeny, sima zsemle)
    • 5 ek corn flakes
    • 4 ek szezámmag
    • 250 g vaj
    • 1 kg krumpli
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 kg apró uborka
    • 1 sárga kaliforniai paprika
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 3 szál újhagyma
    • 3 ek tárkonyos ecet

    Elkészítése:

    A hússzeleteket folpackkal letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.

    A krumplit megpucolom és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.

    Az uborkát megpucolom, uborka szeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel és hűtőbe teszem.

    A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a – nagy lukú sajtreszelőn – reszelt zsemle (zsemle morzsa) és a corn flakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és kisütöm benne a panírozott húsokat.

    Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit, kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges utána sózom és megszórom az aprított petrezselyemzölddel.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá