Rántott szelet, sült krumplival és színes uborkasalátával recept
Hozzávalók:
- 6 szelet borjú fehérpecsenye
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: finomliszt)
- 2 gluténmentes zsemle (aki nem gluténérzékeny, sima zsemle)
- 5 ek corn flakes
- 4 ek szezámmag
- 250 g vaj
- 1 kg krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kg apró uborka
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 3 szál újhagyma
- 3 ek tárkonyos ecet
- só
Elkészítése:
A hússzeleteket folpackkal letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.
Az uborkát megpucolom, uborka szeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel és hűtőbe teszem.
A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a – nagy lukú sajtreszelőn – reszelt zsemle (zsemle morzsa) és a corn flakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és kisütöm benne a panírozott húsokat.
Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit, kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges utána sózom és megszórom az aprított petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánok!