Rántott szelet, sült krumplival és színes uborkasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 6 szelet borjú fehérpecsenye
  • 3 tojás
  • 5 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: finomliszt)
  • 2 gluténmentes zsemle (aki nem gluténérzékeny, sima zsemle)
  • 5 ek corn flakes
  • 4 ek szezámmag
  • 250 g vaj
  • 1 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg apró uborka
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek tárkonyos ecet

Elkészítése:

A hússzeleteket folpackkal letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.

Az uborkát megpucolom, uborka szeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel és hűtőbe teszem.

A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a – nagy lukú sajtreszelőn – reszelt zsemle (zsemle morzsa) és a corn flakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és kisütöm benne a panírozott húsokat.

Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit, kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges utána sózom és megszórom az aprított petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat kívánok!