Póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 800 g póréhagyma
- 400 g darált marhahús
- 60 g zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 3 ek olaj
- 2 ek citromlé
- 40 g vaj
- 1 ek liszt
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk.
A levét eltesszük, mert a mártásban felhasználjuk.
A húst a póréhagymával, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk, és kis gombócokat gyúrunk belőle.
A húsgombócokat a 3 ek olajon megsütjük.
A sütőszaftot a citromlével, vajjal, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, felhígítjuk a póréhagyma levével, és kiforraljuk.
Beletesszük a mártásba a húsgombócokat és összemelegítjük.
Tipp:
Én tört krumplival szoktam tálalni, így az ízletes szaftnak egy cseppje sem vész kárba.
A póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 113 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.