Póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 800 g póréhagyma
- 400 g darált marhahús
- 60 g zsemlemorzsa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 3 ek olaj
- 2 ek citromlé
- 40 g vaj
- 1 ek liszt
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk.
A levét eltesszük, mert a mártásban felhasználjuk.
A húst a póréhagymával, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk, és kis gombócokat gyúrunk belőle.
A húsgombócokat a 3 ek olajon megsütjük.
A sütőszaftot a citromlével, vajjal, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, felhígítjuk a póréhagyma levével, és kiforraljuk.
Beletesszük a mártásba a húsgombócokat és összemelegítjük.
Tipp:
Én tört krumplival szoktam tálalni, így az ízletes szaftnak egy cseppje sem vész kárba.
A póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »