Pacalpörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Előfőzéshez:
- 3 babérlevél
- 10 szem bors
- 1 kg pacal
Pörkölthöz:
- 3 ek zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az előfőzéshez használhatunk kuktát. A pacalt hideg vízben jól kimossuk, és bő vízben feltesszük főni a szemes borssal és babérlevéllel együtt. Ha felforrt, a habot leszedjük, és lecsukjuk a kukta fedelét. 50 percet fütyültetjük, majd amikor már kinyitható a kukta fedele, kivesszük a pacalt, hideg vízzel leöblítjük, és felcsíkozzuk.
A pörköltalaphoz a kockára vágott hagymát zsíron megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát, az összevágott paradicsomot és paprikát. (Télen megfelel helyette a lecsó.) Megszórjuk pirospaprikával, fűszerekkel, és aláöntjük a bort.
Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lefedve 30 percet főzzük. Időnként megkeverjük, ha elfőtte a levét, vízzel pótoljuk.
Főtt burgonyával tálaljuk, mellé friss, házi kenyeret kínáljunk.
Tipp:
Amennyiben előfőzött fagyasztott pacalt használunk, a felolvasztás után ezt adjuk a pörkölt alaphoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »