Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ököruszály leves recept

Ököruszály leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg ököruszály (marhafarok)
    • 3 l marhahúsleves
    • 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 15-20 szem egész bors
    • 2 babérlevél
    • 10 dkg vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, fokhagymát tepsiben aranysárgára sütjük.

    Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk, mert a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, majd puhára főzzük, és leszűrjük.

    A marhafarkot főtt vegyes zöldséggel és csigatésztával kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá