Ököruszály leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg ököruszály (marhafarok)
  • 3 l marhahúsleves
  • 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 15-20 szem egész bors
  • 2 babérlevél
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, fokhagymát tepsiben aranysárgára sütjük.

Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk, mert a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, majd puhára főzzük, és leszűrjük.

A marhafarkot főtt vegyes zöldséggel és csigatésztával kínáltam.