Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhalábszár pörkölt gombával és füstölt sajtos galuskával recept

Marhalábszár pörkölt gombával és füstölt sajtos galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg marhalábszár
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 0,5 kg csiperke gomba
    • só, bors, pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma

    Galuska:

    • 50 dkg kukoricaliszt
    • 20 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt füstölt sajt

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát. A megmosott, kockára vágott húst rátesszük.

    Kevergetjük, majd amikor a hús összeesett felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. A gombát, megpucoljuk, felszeleteljük, a húshoz adjuk.

    Közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ez eltarthat egy ideig. Időnként megkeverjük és szükség szerint vizet öntünk rá. Fűszerezzük, só, bors, vegeta, fokhagyma ki mit szeret. 2-2,5 óra alatt készre főzzük.

    Egy tálban összekeverjük a galuska a hozzávalóit és forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedliszaggató segítségével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá